Licidersko srce – 13. Međunarodni dečji festivalu folklore 2021.g.

Licidersko srce okuplja mlade iz više zamalja sveta. Posle prošlogodišnjeg onlajn Međunarodnog dečijeg festivala folklora, „Liciderko srce“ ove godine uživo u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Licidersko srce – 13. Međunarodni dečji festivalu folklora počinje 15. i traje do 19. avgusta, nastupiće 23 ansambala sa oko 700 dece i mladih iz devet zemalja, iz Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Egipta, Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske – BiH Srbije.

Festivalski koncerti biće priređivani u Užicu na Trgu partizana, na Zlatiboru na Kraljevom trgu i u Višegradu u Andrićgradu. Organizator festivala je užičko Udruženje građana „ERA“, a pokrovitelj kao i prethodnih godina, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Inače, tokom festivala planirani su brojni sadržaji. Osim festivalskih koncerata u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu, biće organizovane i folklorne igraonice.

Kao i proteklih godina, tokom festivala organizujese i humanitarna akcija „Licidersko srce“ deci. Ovog puta sredstva su namenjena Odeljenju neonatologije u Opštoj bolnici u Užicu.

Ovde možete pogledati Program festivala