Mećavnik – Drvengrad

Oživljavanjem starih kuća, prenetih iz okolnih mesta, arhitekta i tvorac ideje o savršenom životu van svakodnevnice, Emir Kusturica je napravio grad. Mećavnik je prostor za koga se na prvi pogled pomisli da je ušuškan po terenu stotinama godina i da je svaka kuća čvrstom rukom starih neimara, godinama birala svoju idealnu poziciju. Ulicama Mećavnika je uzbudljivo šetati u bilo koje doba godine, jer svako pruža drugačije zadovoljstvo i različit pogled na prethodno sećanje. Ulice nose imena velikih umetnika, sportista i svih onih koji su svojom idejom ostavili ili ostavljaju trag u istoriji čovečanstva.

c 024

Kao i svaki grad, tako i Drvengrad ima centralni trg i na njemu Crkvu Svetog Save, biblioteku „Meša Selimović“, bioskop „Stenli Kjubrik“ sa najsavremenijom slikom i zvukom na svetu, galeriju „Macola“ u kojoj svoje radove izlažu najcenjeniji domaći i strani likovni umetnici, nacionalni restoran „Lotika“, poslastičarnicu „Kod Ćorkana“ i prodavnicu suvenira „Aska“. Na trgu Dijego Armando Maradona nalazi se sportski centar „Prokleta Avlija“ u okviru koga je italijanski restoran „Konak za prenoćište“, teretana, zatvoreni bazen, saune, sportska dvorana, diskoteka, bilijar.

Drvengrad  Mecavnik Januar

U blizini je trim staza, a sedam kilometara od grada je skijalište. Potrebe koje se u današnje vreme ne mogu zaobići, kao što su: bežični internet, banka i bankomat ipak postoje u Drvengradu.

Na Mećavniku se ne mogu naći dve iste sobe jer svaka ima drugačije oslikan nameštaj, drugačiji pogled kroz prozor, različit put kojim se do nje stiže. U njima je samo jedan standard: siguran san u udobnim krevetima.

Info telefoni:
+381 31 800 686
+381 31 315 2000
+381 64 88 30 213
www.mecavnik.info
info@mecavnik.info