Потписан Протокол о сарадњи са Туристичком организацијом Града Новог Сада

Данас је, другог дана 42. Међународног сајма туризма у Београду, Туристичка организација Ужица потписала Протокол о сарадњи са Туристичком организацијом Града Новог Сада. Потписали су га директор ТО Ужица  Мр Данијела Ђорђевић Арсић и директор ТОГ Новог Сада Бранислав Кнежевић.

Potpisan protokol o saradnji

Циљ потписивања овог протокола је повезивање ове две туристичке дестинације и унапређење међусобне сарадње у области туризма и културе  кроз реализацију заједничких промотивних и пројектних активности. Посебан сегмент сарадње представљаће промоција туристичке дестинације Нови Сад  у Ужицу и промоција туристичке дестинације Ужице у Новом Саду.

Представници туристичких организација, овом приликом су изјавили, да сматрају да су сарадња и партнерство у обостраном интересу и да ће допринети будућем успешнијем и квалитетнијем укупном развоју са свим позитивним економским, али и другим ефектима.

Уједно, Протокол о сарадњи између туристичких организација представља један од корака ка успостављању интезивније сарадње у свим областима.

Potpisan protokol

Директорка Туристичке организације Ужица изразила је задовољство потписаним споразумом јер управо велики број туриста који посећују наш крај управо долази из Новог Сада и Војводине а квалитетна сарадња и усмерена промоција на овом тржишту учиниће да тај број буде још већи.  Истакла је такође да је, Нови Сад као Европска престоница културе 2021., идеалан партнер који ће нам са примерима добре праксе и искуствима са терена али и кроз наше учешће у бројним промотивним активностима у Новом Саду  доста допринети на развоју културног туризма Града Ужица. Један од развојних планова ТО Ужица је стављање културе у сам центар туристичког развоја и посматрање културе као кључа за привредни развој друштва утемељен на знању, иновативности и креативности чиме ће се унапредити имиџ града, развити туристичка привреда и ојачати културне и креативне индустрије базиране на културном наслеђу.

Према речима директора Туристичке организације Нови Сад овај протокол представља повезивање два града, Ужица и Новог Сада и две туристичке дестинације које представљају значајну туристичку понуду Србије. Међусобним повезиванјем радиће се на промоцији оба града у циљу привлачњја домаћих и страних туриста, а такође, и на размени искуства и реализацији заједничких пројеката. Потписивању протокола присуствовала је већница Града Ужица задужена за сектор туризма Маја Вермезовић која је најавила да ће Град Ужице и Туристичка организација Ужица потписати исте споразуме и са осталим градовима у региону,  како би били конкурентнији на светској туристичкој мапи.