Potpisan protokol o saradnji TO Herceg Novi sa TO Užice

Turistička organizacija opštine Herceg Novi i Turistička organizacija grada Užice su na 45. Međunarodnom sajmu u Beogradu potpisale ugovor o saradnji, te je tako ozvaničena dobra saradnja koja je posebno intenzivirana u prethodnih godinu dana.

Brojni gradovi, pa tako i Užice su nama velika prijateljska i bratska podrška u smislu promocije našeg Praznika mimoze koji je sada u toku i koji je zaista i ove godine fantastično počeo. S obzirom da je to sve već dobra praksa, logično je i bilo pristupiti potpisivanju ovog sporazuma. Užice i Herceg Novi su naizgled dva različita grada – jedan kontinentalni, drugi primorski, nemaju toliko toga zajedničkog. Međutim, zaista ono što nas povezuje jeste kulturno-istorijsko nasleđe jednog istog naroda. ”Uvek se trudimo da jedni drugima pružimo podršku, a sve  različitosti da istaknemo u smislu našeg međusobnog dopunjavanja,” rekla je direktorka TO Herceg Novi, Milja Vitorović. Ona je ovom prilikom istakla da već imaju ideje o budućim međunarodnim projektima na kojima bi se Herceg Novi i Užice mogli zajedno predstaviti.

Veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog ugovora i svih budućih zajedničkih planova izrazila je i direktorka TO Užice, Danijela Đorđević Arsić.

“Ono što je jako važno jeste da se veliki broj Užičana odlučuje, ne samo tokom letnje sezone, već i tokom vašeg  najvećeg praznika – Praznika mimoze da dođe da boravi i provede jedno izuzetno lepo vreme u Herceg Novom. Takođe, mi smo kao grad Užice ove godine Nacionalna prestonica kulture i to je razlog više da ova dva grada u bliskoj, ali i daljoj budućnosti stvaraju čvrste i prijateljske veze, ali pre svega da ih jačaju u turističkom smislu, da se ekonomski osnažimo i da nam naša zajednička saradnja sa aspekta turizma donese brojne benefite kako za posetioce i jednog i drugog grada, tako i za međunarodnu podršku koju ćemo imati kroz naše dalje dogovore sa TO Herceg Novi,” istakla je direktorka Đorđević Arsić.

Potpisivanje ugovora o saradnji na štandu TO Herceg Novi propraćeno je gastro-muzičkim programom pod nazivom “Novski gušti” na štandu TO Herceg Novi.

“Štand zaista privlači pažnju, trudili smo se da budemo autentični i da prenesemo duh Mediterana ovde u Beograd. Ove godine kao i prošle, praksa nam je da ovde sa nama budu hotelijeri koji na najbolji način predstavljaju svoju ponudu i sadržaje hotela. Mi smo tu da ugostimo sve one drage ljude, prijatelje, poslovne partnere i sve one koji su zainteresovani za ponudu Herceg Novog. Nadam se da ćemo kao i prošle godine privući brojne turiste koji žele da osete duh našeg grada,” rekla je Vitorović.

Vitorović najavljuje da će tokom ove godine nastaviti da se trude da obogate svoje programe i organizuju razne manifestacije kako bi Herceg Novi tokom čitave godine bio privlačna turistička destinacija.