Predstavnici Turističke organizacije Užica u studijskoj poseti Istri

Predstavnici TO Užica su, zajedno sa ostalim turističkim organizacijama članicama regije Zapadne Srbije, tokom prošle sedmice učestvovali na studijskom putovanju u Istru. Delegacija je tom prilikom obišla grad Pulu u pratnji Nenada Stojkovskog i upoznala se sa lokalnom turističkom ponudom.

U nastavku putovanja posećen je nacionalni park Brioni, koji je, pored modernog letovališta i mesto koje obiluje areheološkim i kulturnim vrednostima. Prilikom dolaska delegaciju su primili predstavnici nacionalnog parka nakon čega je održan i sastanak na kome se razgovaralo o mogućnostima saradnje, kao i mogućim buducim zajedničkim projektima.

Tokom daljeg dela programa posećen je grad Umag gde je održan sastanak sa predstavnicima Klastera Severozapadne Istre. Na sastanku su govorili : županijska načelnica za turizam Nada Prodan Mraković, direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, kao i rukovodilac destinacijskog marketinga Istraturist Jelica Panić. Na sastanku su približeni sadržaji i ponuda koja postoji u Istri a posebna pažnja je usmerena ka aktivnom odmoru koji je kao turistički prozivod dodirna tačka naše i njihove regije.

Delegacija je pored stručnog dela programa prisustvovala i manifestaciji Vinistra, izložbi vina i vinarske opreme koja se već tradicionalno održava u Poreču. Prilikom posete delegaciji se obratio predsednik Vinistre, Nikola Benvenuti, koji je svima poželeo da ostanu u pozitivnoj energiji Vinistre. Tokom trajanja manifestacije posetioci su imali priliku da istraže vinski svet Istre, kao i da se upoznaju sa lokalnom gastronomskom ponudom.

Predstavnici TO Užica su, pored usvajanja iskustava iz ove veome popularne turističke destinacije, prezentovali letnju turističku ponudu grada Užica.