Promocija Užica na 27. Festivalu “Argonautski dani“ u Vrhnici

Turistička organizacija Užica je, u okviru promo kampanje Regije Zapadna Srbija,  proteklog vikenda (21. – 23. jun) bila gost na 27. Festivalu „Argonautski dani“ u Vrhnici, Slovenija.

Argonautski dani u Vrhnici

Na veoma zapaženoj promociji turističke ponude užičkog kraja prisustvovao je veliki broj lokalnog stanovništva, posetilaca i medija, a događaj je praćen i zvucima trube trubačkog orkestra Igora Mitrića iz Užica. Posetioci su imali priliku da probaju gastronomsku ponudu našeg kraja kao i da se u neformalnom razgovoru informišu o značajnim turističkim lokalitetima Užica ali i cele Regije Zapadna Srbija. Pored promocije turističke ponude, predstavnici Regije Zapadne Srbije održali su i sastanke sa županom Vrhnike kao i predstavnicima turizma, kulture i privrede Ljubljane i Vrhnike.

Argonautski dani u Vrhnici

Argonautski dani su višednevni festival koji skreće pažnju na dugu i raznovrsnu istoriju mesta i važnu ulogu Vrhnike kao spoja vodenih i kopnenih puteva.  Program festivala obuhvata preko 50 turističkih, kulturnih, gastronomskih, zabavnih, dečijih i sportskih događaja i svake godine ga poseti preko 15.000 posetilaca.