Za lepše Užice!

Grad Užice raspisaće  konkurs za finansiranje ekoloških projekata organizacija civilnog društva iz oblasti zaštite i unapredjenja životne sredine koje deluju na teritoriji grada Užica. Tema konkursa su ekološki projekti organizacije civilnog društva iz oblasti zaštite životne sredine, rekla je Dunja Djenić, član Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

terzicaavlija (70)

„Za realizaciju projekata iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine u ovoj godini je opredeljeno 200 000 dinara. Obaveza realizacije projekta je do 31. oktobra“ – istakla je Dunja Djenić.

Konkurs će biti raspisan 9. juna i trajaće 15 dana od dana objavljivanja. Dodatne informacije mogu se dobiti  na sajtu grada Užica i u kancelariji broj 6 u Gradskoj kući.

Grad Užice raspisaće  i tradicionalni  konkurs za izbor najlepšeg dvorišta i terase, koji je podeljen u tri kategorije, istakla je Dunja Djenić.

Izabraćemo najlepše gradsko i seosko dvorište i najlepšu terasu. Prijave za konkurs mogu se dostaviti Odeljenju za zaštitu životne sredine, na pisarnici ili poslati na mejl ekologija@uzice.rs.

U prijavi je poželjno dostaviti dve fotografije dvorišta ili terase.“

Konkurs za izbor najlepšeg dvorišta i terase traje od 9. do 30. juna.

Nakon isteka roka prijave, komisija će izaći na teren i doneti odluku o najlepšim dvorištima i terasama.

Za nagradjene su izdvojena novčana sredstva u iznosu od 50 000 dinara.