Planinski doručak: jedinstvo Zapadne Srbije

image

U Zlatiborskom okrugu deset hotela i restorana u svoju ponudu uveli su užički, zlatiborski, prijepoljski, pribojski i zlatarski Planinski doručak, čiji su sastojci zaštićeni žigom garancije.

Žig garancije kvaliteta Planinskog doručka, predstavljen je na Zlatiboru kao jedan od ključnih rezultata u procesu specijalizacije gastronomske ponude i brendiranja turističke destinacije Zapadna Srbija.

Žigom kvaliteta će biti obeležavani lokalni tradicionalni proizvodi i usluge hotela, restorana i seoskih domaćinstava Zapadne Srbije u težnji da se standardizuje kvalitet proizvoda i pakovanja i poveća prepoznatljivost na tržištu.

Žigom garancije kvaliteta Planinski doručak biće zaštićene prerađevine od mesa, mleka, voća, lekovitog bilja, žitarica, meda, rukotvorine i usluge ishrane i smeštaja u ugostiteljskim objektima.

U Zlatiborskom okrugu deset hotela i restorana u svoju ponudu uveli su užički, zlatiborski, prijepoljski, pribojski i zlatarski Planinski doručak, čiji su sastojci zaštićeni žigom garancije. U projektu Planinski doručak su učestvovale opštine Čajetina, Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i grad Užice. Projekat je sprovodila Regionalna razvojna agencija Zlatibor uz finansijsku pomoć USAID-a.