Užičko Kulturno Leto 2015

Ove godine, Užičko kulturno leto zajedno organizuju Turistička organizacija Užice i Gradski kulturni centar. Za ove namene izdvojeno je 800.000 dinara računajući i sve manifestacije koje grad sufinansira u okviru Leta kao što je Tamburaški festival ili Međunarodni dečiji festival “Licidersko srce”, rekao je na današnjoj  konferenciji za novinare, Boban Perišić, direktor TO Užice.

foto2-720x340

Užičko kulturno leto praktično je počelo Moto skupom koji je održan od 29 do 31. maja, a završava se koncertom zagrebačke grupe “Hladno pivo” 25. septembra. Po rečima Bobana Perišića, direktora TO Užice, tokom leta biće izvedeno nekoliko dečijih pozorišnih predstava u Malom parku, biće organizovan Tamburaški festival, Međunarodni dečiji festival “Licidersko srce”, a Gradski kulturni centar će organizovati nekoliko koncerata, “Feud”, ORTODOX CELTS, koncert Tanje Jovićević, sva tri su u avgustu. Od 22. do 25. juna je Francuski filmski karavan u GKC, a u okviru Leta, nastupiće i balerine baletskog studija “Marija Maga Magazinović”.

“Najavio bih radionicu “Male arhitekte” koja će biti održana od 29. juna do 9. jula kada će najmlađi sugrađani sa grupom arhitekata iz našeg grada dizajnirati i praviti određene komade nameštaja koji će kasnije biti korišćeni u GKC. Osim toga, ovog leta počinjemo i saradnju sa ariljskom muzičkom manifestacijom “Arlem”, tako da će od 5. do 12. jula biti organizovana izložba fotografija sa prethodnih “Arlem” manifestacija, ali ćemo organizovati i koncerte” najavio je Nikola Zlatić, direktor GKC.

Marko Ristovski iz Udruženja strukovnih turističkih vodiča “Kapedunum”, najavio je da će u petak – 12. juna, biti organizovana tročasovna pešačka tura, odnosno obilazak deset lokaliteta u gradu, počev od Trga partizana, preko Narodnog muzeja i Fabrike oružja, do gradske plaže i stare hidrocentrale. Polazak je planiran za 13 časova.

“Ovo je početak promotivne kampanje koju pokrećemo ovog leta u Užicu pod nazivom “Slobodna šetnja Užicem” . Organizovaćemo je celog leta, svakog dana, a polazak je u 11 časova ispred turističkog Info centra. Cilj je da privučemo turiste iz okolnih turističkih mesta, sa Zlatibora, Tare, Mokre Gore, da jedan dan svog odmora izdvoje za posetu Užicu i da obiđu najznačajnije i najlepše lokalitete u gradu” kaže Ristovski.

Plan i program Užičkog Kulturnog Leta 2015 možete preuzeti ovde.