Sanja i Boban ulepšali grad

Užice, poznato kao grad murala, dobilo je još jedan poklon od mladih umetnika.

Užički umetnici Sanja Cvetić i Boban Lazić predstavili su murale poznatih sugrađana, koji su ostavili veliki trag kroz istoriju Srbije i sveta,  na zidu parkinga nekadašnje srušene Pošte.
Dvoje mladih umetnika su proveli nešto više od mesec  dana radeći na muralima, danju, noću i po svim vremenskim uslovima. Njihov rad je bio isključivo volonterski a potreban materijal za rad su dobijali od sponzora.
image

Oni ističu da su imali veliku pomoć od svojih sugrađana, dostavljanjem materijala za rad ili savetima. Primarna ideja za murale bila je, da to budu likovi poznatih glumaca koji  su preminuli, a na zahtev sugrađana odlučeno je da to budu ljudi koji su učinili mnogo za ovaj grad, a zaboravljeni su.

Mladi umetnici ističu da ne planiraju ovde da se zaustavljaju, već da se nadaju da će u saradnji sa gradom, ulepšati još mnogo priogodnih lokacija.

Sanja Cvetić diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovne umetnosti, i nezaposlena je, poput svog kolege Bobana Lazića, koji je završio srednju Umetničku školu.