Užičko kulturno leto: Više od 20 manifestacija tokom 90 dana

Ovogodišnje Užičko kulturno leto trajaće više od tri meseca, najavio je Boban Perišić, direktor Turističke organizacije Užice. On kaže da su za Užičane pripremljena 24 sadržaja tokom 90 dana.

Sa tim što neka dešavanja traju po par dana, poput Liciderskog srca, tako da će praktično sugrađani svakog trećeg dana imati priliku da prisustvuju nekom od dešavanja, kaže Perišić koji smatra da će Užičani ove godine imati priliku da uživaju u kvalitetnom i raznovrsnom programu.

Za Užičane su organizovane dečje predstave u Malom parku, dva besplatna koncerta na gradskom trgu, zatim nastup baletske škole, ali imamo i festivale, poput Park festa i Liciderskog srca, koji će ove godine, organizaciono i po atraktivnosti izvođača, biti značajno bolji u odnosu na prethodne godine, dodaje Perišić.

Novina od ove godine jeste što se i Gradski kulturni centar pridružio organizaciji Užičkog kulturnog leta.

U GKC-u će biti organizovani koncerti Ortodoks keltsa, Hladnog piva, poljske flamenko trupe Sonikete, manifestacije poput Francuskog filmskog karavana.

Tokom Užičkog kulturnog leta uživaće i najmlađi.

Od 29. juna do 9. jula imamo radionicu Male arhitekte koja je namenjena najmlađim sugrađanima. Oni će imati priliku da sa grupom arhitekata iz grada dizajniraju i prave komade nameštaja koji će kasnije ostati u upotrebi u Gradskom kulturnom centru. Od 5. do 1. jula imamo umetnički karavana Arlem na gradskom trgu. Arlem je ariljska letnja muzička manifestacija, značajna manifestacija tokom koje se okupljaju najmlađi iz cele Srbije, najtalentovanija deca koja održavaju muzičke nastupe. Postavka izložbe je na gradskom trgu, gde će biti prikazane fotografije sa dosadašnjeg toka Arlem festivala, izdvaja Nikola Zlatić, vršilac dužnosti direktora Gradskog kulturnog centra.

Za Užičko kulturno leto je ove godine iz gradskog bužeta izdvojeno 800 000 dinara.