Počinje sezona kupanja

Svi koji ovog leta ne budu otputovali na more, osveženje će moći da potraže na Gradskom bazenu i Gradskoj plaži. Sadržaji na Gradskom bazenu su prilagođeni, da kupači mogu da uživaju na njemu iako je on zatvorenog tipa, svakog dana od 8 do 24 časa, jer ponovo radi, takozvani, plažni deo.

plivanje

“Zbog visokih temeperatura proteklog vikenda, oboreni su svi rekordi što se tiče posete na Gradskom bazenu. Gradsko veće odlučilo je nedavno, da se snize cene. Dnevna karta je sada 250, a popodnevna, koja važi od 16 časova, košta 200 dinara. Porodična karta je jeftinija za 100 dinara i sada iznosi 60 dinara”, rekao je Branko Bogićević, direktor Javnog preduzeća “Veliki park”. On je dodao da se obavljaju redovne analize vode i do sada nije bilo problema što se tiče njenog kvaliteta.

Gradska plaža u Užicu, koja je bila omiljeno kupalište generacija Užičana, pripremljena je za ovogodišnju letnju sezonu. Osvežen je deo tog prostora, očišćeno je korito reke, a učenici Umetničke škole oslikali su deo prostora.

“Ustave su spuštene 12. juna, a zvanična kupališna sezona počela je 15. juna. Rezultati ispitivanja kvaliteta vode se očekuju ovih dana. Do sada su stigli rezultati mikrobioloških ispitivanja, koji pokazuju da je voda treće kategorije, što govori da je voda bezbedna za kupanje”, kaže Bogićević.

I za ovu godinu planiran je niz programa na Gradskoj plaži. Najatraktivniji su skokovi sa Starog železničkog mosta, koji će biti održani 19. jula. U planu su škole plivanja za neplivače, takmičenja u šahu, malom fudbalu, odbojci na pesku i drugi programi.