Table sa lokalitetima trasom starog Ćire

Vodičko udruženje Kapedunum od 1. jula postavljaće table sa nazivima lokaliteta i obeležavati tunele u kanjonu Đetinje. Aktivnosti se sprovode u okviru projekta Eko ture Đetinje za koji će Kapedunum od Grada dobiti 350 000 dinara.

Vodičko udruženje Kapedunum, odlukom komisije i gradonačelnika Užica, dobiće oko 350 000 dinara za sprovođenje projekta Eko ture Đetinje.

89858815

Projekat je osmišljen u težnji da se promoviše zaštićeno prirodno područje kanjonja Đetinje.

Cilj projekta jeste obeležavanje svih bitnih lokaliteta na trasi kuda je išao stari Ćira, tako da turisti znaju gde se nalaze. Cilj je i obeležavanje tunela po brojevima, da se više ne pravi zabuna. Cilj je da postavimo table, sve obeležimo i napravimo promotivni spot i seriju fotografija. Oni će biti postavljeni na veb sajtu Eko ture Užice koji je u pripremi. Na sajtu ćemo promovisati čitav kanjon i sve što on nudi. Sve je to osnov za kasniji razvoj kanjonja Đetinje, navodi Marko Ristovski iz Kapedunuma.

Udruženje Kapedunum je dobilo novac na Javnom konkursu Grada za finansiranje projekata civilnog društva iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine. Na konkurs se prijavilo pet udruženja, ali zbog nepotpune dokumentacije, predlozi projekata četiri udruženja nisu dalje razmatrani.

Aktivnosti na projektu Eko ture Đetinje su planirane od 1. jula do 1. oktobra.